OM MIG

Osteopat Andreas Lennartsson

Sedan 2014 driver jag min egen klinik, som du hittar på Ortopedmedicinska institutet i Vasastan — en central och lättillgänglig plats i Göteborgs hjärta. På kliniken har jag den stora förmånen att jobba sida vid sida med en rad andra skickliga vårdgivare. Vi delar en gemensam vision: att kontinuerligt höja kvaliteten på vården vi erbjuder. Genom samarbete och ständig utveckling säkerställer vi att varje patient får den mest effektiva och individanpassade behandlingen.
Vi tar emot dig med både akuta och ihållande besvär. Det går även bra att komma i förebyggande eller bibehållande syfte.

Utbildning och erfarenhet

2014 examinerades jag från Skandinaviska Osteopathögskolan i Göteborg. Sedan dess har jag fått möjligheten att fortsätta mitt arbete vid skolan som kursansvarig inom Idrottsmedicin och som handledare för osteopatistudenter. Utöver detta har jag undervisat som gästlärare och föreläsare vid flera andra utbildningsprogram inom ämnen som anatomi, fysiologi, idrottsmedicin och träningslära vid olika utbildningar.

Specialicerad på Idrottsskador

För att bredda min kunskap, har jag också avlagt en masterexamen i idrottsvetenskap vid Göteborgs universitet. Utbildningen har gett mig en djupare förståelse för det komplexa samspelet mellan rörelse, hälsa och prestation. Min erfarenhet sträcker sig även till arbete inom det medicinska teamet för ÖIS fotboll under flera säsonger. Mitt intresse för idrott och välbefinnande har gjort att jag har samlat på mig erfarenhet i olika områden som kampsport, crossfit och handboll.

Podcast OM TRäning & Smärta

Tillsammans med mina kollegor på Ortopedmedicinska Institutet driver jag Podcasten ”Träning och Smärta”. Målet är att sprida kunskap, information och forskning. Fysisk aktivitet och träning skall vara lätt, meningsfullt och givande, inte svårt och komplicerat. Dessutom slår vi hål på vanliga myter och missförstånd. Vad är det som egentligen gör att vi får ont i kroppen och varför är det så krångligt att förstå hur man ska träna när man har det?

En bild på Andreas Lennartsson

Filosofi

För mig är osteopati mer än bara ett yrke. Det är en möjlighet att hjälpa människor att återfå hälsa, lindra smärta och förbättra sin livskvalitet. Varje dag ser jag fram emot att lära mig mer och fortsätta utvecklas.

kontakta mig

Vill du veta mer eller boka en tid för konsultation? Tveka inte att kontakta mig 

Rulla till toppen