Ont i nacken

Att uppleva smärta i nacken är vanligt och kan påverka din förmåga att utföra dagliga aktiviteter och påverka din livskvalitet. Ofta beror smärtan på spänningar och muskelstelhet orsakad av stillasittande arbete, långvarig användning av dator eller mobiltelefon, felaktig kroppspositiion eller sömnposition. Symtom kan inkludera smärta, stelhet och muskelspänningar i nacken, huvudvärk och yrsel. Nacksmärta kan vara akut eller kronisk, och om den inte behandlas kan den påverka din livskvalitet på lång sikt.

Behandling vid ont i nacken

En osteopatisk behandling för nacksmärta är utformad för att hjälpa dig att återfå rörlighet och funktion i nacken och öka blodflödet till området. Genom olika tekniker, som manuell ledbehandling, mjukdelsbehandling och träning, kan vi minska smärta och öka din rörlighet i nacken. Vi tar hänsyn till din medicinska historia, livsstil och arbetsmiljö för att anpassa behandlingen efter dina individuella behov.

Utöver behandling kan vi ge råd om ergonomi, träning, kost och livsstilsförändringar för att hjälpa dig att förebygga framtida nackproblem. Det är viktigt att söka behandling om du upplever smärta i nacken för att undvika att tillståndet förvärras och för att återfå din normala livskvalitet.

Vanliga symtom för nackvärk

huvudvärk

Spänningshuvudvärk är en vanlig typ av huvudvärk som kännetecknas av […]

Nackspärr

Nackspärr, också känd som akut nacksmärta, är en vanlig åkomma som […]

Whiplash

Whiplash är en skada som inträffar vid snabba och kraftiga rörelser av […]

Rulla till toppen